NASA löysi Merkuriuksesta hymiön – kraaterin pohjassa hauska näky

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvaltojen avaruushallinto NASA julkaisee nykyisin usein kuviaan koko maailman ihailtavaksi, ja tällä kertaa verkossa on lähtenyt leviämään hauska otos Merkurius-planeetan pinnalta. Valokuvassa nimittäin nähdään kraateri, jonka pohjalla näyttäisi olevan melko tyylipuhdas hymiö.

NASA

Hymyilevä hahmo on ikuistettu jo luotainten aikaisemmilla lennoilla. Parhaillaan samaan suuntaan on kuitenkin matkalla kaksi uutta luotainta, jotka tulevat toivottavasti valottamaan ihmiskunnalle hieman tarkemmin millaiset olosuhteet Merkuriuksella ja muualla aurinkokunnassamme ovat.

Ihan heti nuo kaksi uutta luotainta eivät tule meille Merkuriuksesta kuvia lähettämään, sillä niiden matka perille kestää arvioiden mukaan seitsemän vuoden ajan. Kuvia voidaan siis odottaa vuosina 2025-2026.