Eikö kuntosali kiinnosta? Näin kasvatat lihaksia kotona

Fitness Lifestyle · Terhi Piiroinen

Jokaisen kotona on muutama neliö lattiatilaa käytettävänään, jotta kuntoilua voi harjoitella myös omissa oloissaan. Kaikki eivät innostu ideasta, jossa nostelee painoja kuntosalilla muiden katseen alla. Tällöin kannattaa käyttää hyödyksi kotitreeniä ja oman kehon painoa.

Lihaksia on mahdollista kasvattaa ilman ylimääräisiä välinteitä tai kuntosaliharjoittelua. Lääkäri Shaun Kennedy kertoo Elite Dailylle, että säännöllisellä kotiharjoittelulla voi parantaa kuntoa ja lihaksia, mikäli hyödyntää oikeanlaisia liikkeitä. Hän suosittelee esimerkiksi punnerruksia ja sen eri variaatioita.

Suosikkitelevisiosarjaa katsoessa voi tehdä dippejä ojentajalihaksia aktivoiden siten, että hyödyntää sohvan reunaa harjoitusalustana. Netistä löytyy runsaasti harjoitusohjelmia kotiolosuhteisiin, ja niissä kaikissa suositellaan myös Burpee-liikkeitä, kyykkyjä sekä lankuttamista. Liikkeistä kannattaa tehdä sarja, jonka toistaa esimerkiksi kolme kertaa iltaisin toistoja etenemisen mukaan lisäten.