Haihitti villitsee lapsia – musiikkivideolla jo 1,8 miljardia katselukertaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Verkossa nettihiteiksi nousevat videot voivat saada tähtitieteellisen suuria katsojamääriä joskus hyvinkin pienessä ajassa. Tämän syksyn kuumin hittikappale on Pinkfongin Baby Shark Dance, joka on saanut jo yli 1,8 miljardia katselukertaa yksin YouTubessa.

Aikuisten mielestä jopa hieman rasittava kappale on ollut lasten mieleen ympäri maailmaa, ja kappale nousi taannoin jopa Britannian singlelistalle yhdessä musiikkimaailman supertähtien kanssa. Varsinainen kappale on levytetty ensikerran jo 11 vuotta sitten, vuonna 2007. Se julkaistiin uudelleen kesällä 2016, mutta ei saanut silloin vielä suosiota.

Kaksi vuotta myöhemmmin, syksyllä 2018, Baby Shark Dance nousi kuitenkin kertarysäyksellä jättihitiksi, kun se lähtien leviämään verkossa kulovalkean tavoin. Syyskuussa kappale nousi brittilistan sijalle 37. Monet kansainväliset hittinikkarit ovat kehuneet lasten hittiä ja todenneet sen kertosäkeen jäävän helposti päähän soimaan. Yksinkertainen on kaunista, kun puhutaan nykypäivän pophiteistä.