Aikuisviihteen ammattitutkinto alkaa Kuortaneen Urheiluopistolla?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa koulutetaan ihmisiä lukemattomille eri aloille, ja luonnollisesti myös hieman harvinaisempiin ammatteihin löytyy opastusta. Nyt verkossa leviää hulvaton ilmoitus Kuortaneen Urheiluopistolla järjestettävästä ammattitutkinnosta, jollaista ei ole ihan hetkeen tullut vastaan. Kyseessä lienee nimittäin yksi syksyn hauskimmista parodioista. Sosiaalisessa mediassa leviävän ilmoituksen mukaan kyseessä on aikuisviihteen ammattitutkinto, mutta sitä ei kannata ottaa liian vakavasti.

– Aikuisviihteen ammattitutkinnon suorittanut aikuisviihteen ammattilainen ohjaa toimintaa erilaisille ja eri-ikäisille ryhmille, järjestää aikuisviihdetapahtumia, laatii tarvittaessa fyysistä toimintakykyä ja terveyttä edistäviä henkilökohtaisia liikuntaohjelmia sekä suunnittelee ja johtaa aikuisviihteeseen liittyviä projekteja. Lisäksi hänellä on valmiuksia soveltavan aikuisviihteen ohjaukseen, valmennukseen, luonto- ja elämystoiminnan ohjaukseen sekä seuratoimintaan ja aikuisviihdeyrittäjyyteen, esittelyssä kerrotaan.

Kuva: Facebookin parodiatapahtuma

Kuortaneen Urheiluopistossa järjestetään monenlaisia kursseja ja koulutuksia, mutta aikuisviihteeseen sellaisia ei vielä tällä tietoa ole todellisuudessa järjestämässä. Ajatus aikuisviihteeseen kouluttamisesta ei kuitenkaan ole täysin poissuljettu, sillä se on tunnetuksi yksi tuottoisimmista viihteen aloista. Joku suomalainen koulutusyritys voisi siis hyvinkin ottaa tästä parodiasta idean ja toteuttaa sellaisen koulutuksen oikeasti.

Aikuisviihde on vakiintunut pornografiasta yleisesti käytetyksi synonyymiksi. Aikuisviihteen painettujen tuotteiden menekki on internetin suosion myötä romahtanut, mutta verkossa aikuisviihteen palvelut takovat nykyisin miljoonien liikevaihtoa ja -voittoa myös Suomessa. Alan yritysten tulos on perinteisesti ollut keskimääräistä parempi. Useita kansainvälisiä verkkopalveluja pyörittävä luxemburgilainen MindGeek teki vuonna 2015 lähes puoli miljardia dollaria voittoa.