Etikettivalmentaja: ”Yli 5-vuotiaiden tulisi antaa paikkansa vanhukselle ruuhkabussissa”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Hyviin käytöstapoihin kuuluu, että vanhempia ihmisiä kohdellaan kunnioittavasti ja kohteliaasti. Ruuhkaisissa kulkuvälineissä on nähnyt viime vuosina yhä harvemmin paikkansa vanhemmille ihmisille antavia henkilöitä. Ainakin Suomessa.

Peruskäytöstapoihin kuuluu, että mikäli julkisessa kulkuvälineessä ei ole riittävästi istumatilaa kaikille, antavat nuoremmat paikkansa iäkkäämmille tai raskaana oleville matkustajille. Nyt netissä kuitenkin väitellään siitä, että minkäikäisenä lapsen tulisi luovuttaa istumapaikkansa. Osa pitää koululaisia kyllin vanhoina luovuttamaan paikkansa.

Käytöstapavalmentaja William Hanson kirjoitti Twitteriin, että jo viisivuotiaiden lasten tulisi luovuttaa paikkansa tarpeen mukaan iäkkäämmälle matkustajalle julkisessa kulkuvälineessä. Tämä opettaisi parhaiten tulevaisuuden toivoja kunnioittamaan vanhempia sukupolvia. Mitä mieltä sinä olet?