Känniääliö yritti tunkeutua lapsiperheen kotiin – isä levytti miehen siihen paikkaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ihmisen kodin tulee aina nauttia erityistä suojaa, ja esimerkiksi Suomessa lainsäädäntö kodin suojelemisesta on pahasti ristiriidassa oikeustajun kanssa. Monissa muissa maissa asukas saa mennä paljon pidemmälle esimerkiksi tunkeilijan torjumiseksi. Nyt verkossa leviää tapaus Britanniasta.

Hertfordshiren Busheyssä kuvatulla videolla nähdään miten juopunut häirikkö yrittää tulla lapsiperheen katutasossa olevalle aidatulle terassille, mutta perheenisä estää sen. Juopunut mies repii paidan pois päältään ja esiintyy uhmakkaasti eikä anna perheenisän sulkea terassille kulkevaa porttia. Videolla kuullaan miten lapsi itkee hädissään ja äiti soittaa poliiseja apuun.

Perheenisä yrittää suojella perhettään ja menettää malttinsa, mutta pitäytyy kuitenkin vielä voimatoimista. Lopulta känniääliön uhoaminen menee kuitenkin niin pitkälle, että isä katsoo parhaaksi lopettaa välikohtauksen. Se onnistuukin yhdellä nyrkiniskulla, joka iskee häirikön kanveesiin. Poliisit saapuivat lopulta paikalle, mutta kumpaakaan vastaan ei nostettu syytteitä.

Verkossa videosta on käyty kiivasta keskustelua, ja valtaosa kommentoineista on puolustanut isän oikeutta varmistaa perheensä turvallisuus kotirauhan suojaamalla alueella. Suomessa perheenisä olisi todennäköisesti saanut syytteen pahoinpitelystä ja joutunut maksamaan tunkeilijalle mittavat korvaukset kivusta ja särystä.