Näissä kaupungeissa kummittelee – 5 tuttua Euroopan kaupunkia

Matkailu · Terhi Piiroinen

Tsekkien pääkaupunki Prahan on kerrottu olevan kaikista eniten kummiteleva Euroopan kaupunki. Suomesta pääsee suorilla lennoilla Prahaan monta kertaa viikossa, mikäli haluaa tehdä halloweentyylisen aavematkan suosittuun ja historialliseen kaupunkiin.

Päättömän temppeliherran kerrotaan vaeltavan hevosensa kanssa Prahan kaduilla. Transilvanian alue Romaniassa on tunnettu etenkin sen vampyyrimyyteistään, Topdeck Travel muistuttaa. Draculan linna on maailmanlaajuisesti tunnettu kauhumatkailijoiden suosikkikohde. Historiallisissa kaupungeissa on lukuisia kummitustarinoita ja kertomuksia siitä, kuinka henkimaailman olennot ovat pelotelleet ihmisiä.

Santa Maria della Concezione dei Cappuccinin katolinen kirkko Roomassa houkuttelee myös kummitustarinoita rakastavia luokseen. Syynä on luista valmistettu kryptan osio, joka on riipivä näky. Kummittelua on havaittu myös Amsterdamin punaisten lyhtyjen alueella sijaitsevalla Blood Streetillä että Oslon Akershusin linnassa.