Hämmentävä rikos Etelänavalla – tutkija puukotti kirjojen loppuratkaisut paljastanutta kollegaa

Ohhoh! · Tim Isokivi

Venäläisinsinööri Sergey Savitskyä syytetään tiettävästi maailman ensimmäisenä henkilönä Etelämantereella tapahtuneesta murhan yrityksestä. Uhrina oli kirjojen loppuratkaisuja paljastanut kollega.

55-vuotias Savitsky ja 52-vuotias Oleg Beloguzov työskentelivät neljän vuoden ajan Antarktiksella sijaitsevalla Venäjän Bellinghausen-tutkimusasemalla. Kaksikko vietti aikaa kylmyyden ja pimeyden keskellä katsomalla venäläisiä televisiokanavia, käyttämällä kuntosalia ja lukemalla kirjoja.

Beloguzovilla oli kuitenkin tapana paljastaa Savitskyn lukemien kirjojen loppuratkaisut. 9. lokakuuta humalainen insinööri sai tarpeekseen, ja iski keittiöveitsen kollegansa rintaan. Beloguzov lennätettiin lähimpään sairaalaan Chileen.

Vice-lehden mukaan King George Islandilla sijaitseva Bellinghausen-tutkimusasema koostuu noin 15 pienestä rakennuksesta. Aurinko paistaa vuodessa noin 24 vuorokautena, ja keskilämpötila nousee lämpimimpänäkin sesonkina vain noin 1.6 asteeseen.