Stressaako? Karaoke auttaa tutkitusti

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Ihminen hengittää laulaessaan syvään, kiinnittää kaiken huomionsa kappaleeseen ja elää hetkessä. Muun muassa näistä syistä laulaminen on yksi parhaimmista tavoista poistaa stressiä. Musiikki yksin jo parantaa mielialaa.

Mindfulness-sovellus Happy Not Perfectin asiantuntijaraatiin kuuluva Dr. Soph kertoo Elite Dailylle, että laulaminen lisää ihmisen hyvinvointia. Sen avulla voi nostaa kehon oksitosiinitasoja ja vähentää stressihormonin tasoja. Samalla ihminen hengittää pallealla ääntä muodostaessaan, mikä jo omalta osaltaan rentouttaa kehoa.

Mikäli laulaa ryhmässä tai kaveriporukassa, tuottaa se yhteenkuuluvuuden tunnetta. Laulun avulla voi myös muodostaa hauskoja illanviettoja ja saavuttaa sosiaalista hyvinvointia. Lauluihin voi samaistua tai niiden avulla voi palauttaa mieleen onnellisia muistoja. Laulamisen avulla on helppo parantaa mielialaa kokonaisvaltaisesti.