Donald Trump aiheutti kaaoksen – transsukupuoliset ruuhkauttivat itsemurhapuhelimet

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trumpin hallinto on halunnut kaventaa transsukupuolisten ihmisten oikeuksia. Yhdysvaltojen sosiaali- ja terveysministeriö suunnittelee muun muassa lakia, jonka perusteella sukupuoli määräytyy loppuiäksi syntymähetken mukaan. Lakimuutoksen suunnittelu ja transihmisten väheksyminen ovat aiheuttaneet ruuhkaa itsemurhapuhelimiin.

New York Timesin mukaan Yhdysvalloissa on tällä hetkellä noin 1,4 miljoonaa ihmistä, jotka määrittelevät sukupuolensa muuksi kuin mitä se on ollut syntymähetkellä.

Trumpin hallinto on kuitenkin musertamassa ihmisoikeuksia määritellessään ihmiset syntymähetken mukaan joko naiseksi tai mieheksi ilman muutosoikeutta. Transsukupuolisten itsemurhapuhelimen ohjaaja Sam Ames on huolestuntut.

Amesin mukaan lakimuutos vaikuttaa ihmisten elämään musertavasti. Trans Life -itsemurhalinjan käyttäjämäärä on tuplaanunut ja puheluiden määrässä on havaittu selkeä piikki. Teen Voguen mukaan hallinnon suunnitelmilla on ollut jo nyt välitön vaikutus transsukupuolisten ihmisten hyvinvointiin.