Koira rysän päältä kiinni – valvontakamera paljasti varkauden

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ihmiset ovat asentaneet koteihinsa valvontajärjestelmiä, joiden avulla on mahdollista estää tunkeilijoiden tai murtovarkaiden rikolliset aikeet. Nyt kuitenkin varkaissa on käynyt neljällä jalalla kulkeva hämäräheikki.

Bill Garner -niminen mies sai puhelimeensa ilmoituksen, että talon terassilla oli kutsumattomia vieraita. Valvontakamera kuvasi pihalle kävelleitä koiria. Yllättäen toinen koirista varasti Halloween-koristeena olleen hämähäkin mukaansa.

Liikkeestä aktivoituvat kamerat ovat yleisiä kodeissa ja vapaa-ajan asunnoissa. Niiden avulla on mahdollista saada reaaliaikaista tietoa talon ympäristössä kulkevista ihmisistä. Toisinaan kamera tallentaa myös eläinten vierailuja. Harvoin eläimet kuitenkaan varastelevat ihmisten omaisuutta.