Tuntuuko salaatin syöminen tylsältä? Näistä saat proteiinia annokseen

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Kukaan ei elä pelkällä salaatilla. Mikäli harrastaa urheilua, tulee vihreän annoksen joukkoon lisätä runsaasti myös proteiinia. Nyt on vinkattu ruoka-aineita, jotka muuttavat salaatin ruokaisammaksi.

Salaatin voi muuttaa kunnon ateriaksi lisäämällä sen joukkoon esimerkiksi hampunsiemeniä, sardiineja, rahkaa, arabialaista freekeh-viljaa, kuivalihaa tai linssejä. Kaikissa tuotteissa on järkevää suosia joko lähituotettua tai luomua. Creative Nutrion Solutionsin ja Fuel2Win -ravinto-oppaiden perustaja Molly Morgan kertoo Men’s Healthille, että proteiinin avulla salaatti pitää kylläisenä pidempään.

Toki salaattiin voi panna kananmunan tai kanansiivuja. Kannattaa ennemmin suosia itsetehtyjä salaatteja kuin tyytyä kaupan valmisversioihin. Salaattibuffetissa on usein myös tarjolla juustoa, kikherneitä tai lohta, joiden avulla lounastunnista tulee täyttävämpi.