Korvaa pasta, leipä ja peruna näillä – ketogeeniset vaihtoehdot listattiin

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Vähähiilihydraattinen ruokavalio on nyt äärimmäisen trendikästä ja monet julkisuuden henkilöt ovat laihduttaneet ketogeenisen dieetin avulla. Aluksi ruokavalio saattaa tuntua omituiselta, sillä siinä hylätään läehs kaikki tutut ruoka-aineet, kuten peruna, pasta ja viljatuotteet. Niille löytyy kuitenkin monipuolisia ja jopa herkullisempia korvikkeita.

Tortillat voi kääriä ohuen leivän sijaan suurikokoiseen salaatinlehteen, hampurilaissämpylän voi korvata avokadon puolikkaalla ja pastan kesäkurpitsasiivuilla. Mikäli on tottunut syömään perunamuussia, kannattaa perunan tilalla kokeilla parsakaalia, kukkakaalia tai kyssäkaalia.

Sipsit voi korvata juustokuutioilla, paistetuilla lihasuikaleilla tai kuivalihalla. Ranskalaisia voi valmistaa myös kesäkurpitsasta. Jos haluaa salaatin päälle rouskuvia elementtejä, voi leipäkrutongit korvata pähkinöillä ja siemenillä, Men’s Health vinkkaa.