Mehiläisen jumppatuokio videolle – pyöritteli tyylikkäästi pölypalloa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Netti mahdollistaa kurkistuksen asioihin, joita ei välttämättä uskoisi todeksi pelkällä kertomalla. Nyt eräs mehiläisvideo on muodostunut viraalihitiksi, koska sillä nähdään hyönteisen erikoinen käyttäytyminen pölypallon kanssa.

Selällään makaava mehiläinen on löytänyt pölypallon ja se pyörittelee sitä jaloillaan. Emme tiedä, luuleeko mehiläinen pölyä ravinnoksi, parittelukumppaniksi vai yksinkertaisesti leikkikaluksi, mutta sen touhu on joka tapauksessa lystikästä katsottavaa. Mehiläisen pölypallotuokio näyttää pieneltä jumppatunnilta.

Mehiläiset ovat lempeitä surisijoita, joiden pääaiallisena tehtävänä on kasvien pölyttäminen ja hunajan kerääminen. Maailmassa on myös niin sanotuiksi tappajamehiläisiksi kutsuttuja yksilöitä, jotka edustavat lajien aggressiivistä risteymää. Ne karkasivat taannoin tarhasta vahingossa jalostamisen jälkeen.