Tätä on hygge! Talvi tarjoaa edellytykset tunnelman luomiseen

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Tanskalaisten lanseeraama hygge tarkoittaa lämpöistä, pörröistä, seesteistä ja miellyttävän turvallista tunnetta, jossa nautitaan esimerkiksi takkatulen räiskinnästä villasukat jalasa kuumaa kaakaota siemaillen. Nyt on listattu yhdeksän asiaa, jotka luovat hyggeilyn huippuunsa.

Talviaikana on suorastaan pakko toisinaan nautiskella erinomaisesta kirjasta ja uppoutua tekstin lukemiseen tuntikausien ajaksi. Jättikokoinen muki kaakaota riittää pitkäksi aikaa, kun sitä siemailee jokaista hörppyä nautinnollisesti maiskutellen. Kannattaa sytyttää kynttilöitä luomaan lisätunnelmaan rauhalliseen hetkeen.

Hygge on flannellihousuja, villapaitoja, säärystimiä ja tossuja. Se on torkkuvilttejä ja pehmeitä tyynyjä. Hyggeen kuuluu ajan viettäminen kotosalla lemmikkieläinten ja läheisten ihmisten kanssa. Silloin voi leipoa lohtuherkkuja tai neuloa kaulahuivia. Pääasia on, että olo on lämmin sisäisesti ja ulkoisesti.