Tuhannet lapset sairaalaan pikanuudeleiden vuoksi – odottamaton vaara vaanii

Ohhoh! Ruoka Terveys · Tim Isokivi

Pikanuudelit ovat suosittu eines etenkin opiskelijoiden keskuudessa. Nuudeleissa saattaa kuitenkin piillä pienille lapsille yllttävä vaara.

Jopa yksi viidestä lasten kärsimistä palovammoista johtuu Yhdysvalloissa mikrossa lämmitettävistä nuudeleista ja keitoista. Vammat ovat toisinaan niin pahoja, että ne vaativat sairaalahoitoa. Tutkimustulokset paljastettiin Buzzfeedin mukaan vuosittaisessa pediatrian kokouksessa.

Yhdysvaltojen Emoryn tutkija Courtney Allenin johtamassa tutkimuksessa tarkasteltiin yli 4 500 lasten saamaa palovammaa 11 vuoden ajalta. Jopa 972 niistä aiheutui lasten lämmittäessä nuudeleita tai valmiskeittoa mikroaaltouunissa.

Vanhempia kehotetaan tarkkailevan pieniä lapsia heidän valmistaessaan itsekseen mirkoaterioita. Myös ensiavun perusteiden osaaminen on tärkeää, sillä useita lieviä palovammoja voidaan hoitaa kotona.