Karhunpennun uskomaton taistelu – vuorenrinne oli koitua kohtaloksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ihmiset pystyvät eläytymään hyvin helposti erilaisten eläinten poikasten puolesta, ja karhut kuuluvat erityisesti ihmisten sydämiä lähellä oleviin eläimiin. Parhaillaan sosiaalisessa mediassa leviää koskettava video karhunpoikasen kamppailusta lumisella vuorenrinteellä. Tapaus oli päättyä ikävästi, mutta sillä oli lopulta onnellinen loppu.

Videolla nähdään miten karhunpentu ja sen emo kiipeävät jyrkkää ja lumista vuorenrinnettä ylös, kunnes pentu joutuu ongelmiin. Emo pääsee ylös, mutta pentu alkaa pudota aina uuden yrityksen päätteeksi takaisin alas.

Emo yritti välillä pelastaa pentuaan, mutta ei kuitenkaan aivan ylettynyt siihen tassuillaan. Lopulta viimeinen putoaminen on koitua pennun kohtaloksi, mutta se onnistuu pelastautumaan vain metrejä ennen jyrkänteen reunaa. Lopulta pentu pääsee kiipeämään hieman sivummalla ylös saakka, jossa sen emo jo odotti kuumeisesti.

Video on saanut sosiaalisessa myös kovasti kritiikkiä osakseen, sillä siinä kuvaamiseen käytetty drone käy välillä todella lähellä karhuja ja ne huomaavat selvästi lentävän laitteen surinan ja todennäköisesti myös pelkäävät sitä. Joidenkin kritiikkiä antaneiden mielestä koko tilanne oli osin dronen lennättäjän aiheuttama, koska lentolaitteen ääni pelotti karhuja.