Fysioterapeutti paljasti: Eroon päänsärystä jopa 10 sekunnissa!

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Päänsärkyä hoidetaan ja kipua lievitetään yleisesti lääkkeillä. Olisi kuitenkin järkevämpää selvittää päänsäryn syy, jotta sama vaiva ei toistu. Yksi pääsäryn aiheuttajista voi löytyä leukaperistä.

Men’s Health kertoo kireiden puremalihasten aiheuttavan päänsärkyä siinä missä jumissa olevat niskat tai hartiat. Ulompi puremalihas kiristyy ihmisen ollessa jännittyneessä tilassa. Lihas sijaitsee leukaluun ja poskiluun välissä.

Mikäli kiristää suuta ja leukaa, eli leukalihaksia esimerkiksi keskittyessään tai stressaantuessaan, heijastuu kireys nopeasti kallonpohjaan ja niskojen alueelle. Jos kireys muuttuu voimakkaaksi, voi ihminen tuntea kovaa pääkipua. Ulommat purentalihakset voi kuitenkin rentouttaa helposti.

Paina sormilla hellästi ulompia purentalihaksia. Avaa sen jälkeen suu niin auki kuin saat. Pane suu kiinni, ja toista aukomisharjoitus kunnes tunnet poskilihasten rentoutuneen.