Japanilaismies meni naimisiin hologrammihahmon kanssa

Ohhoh! · Tim Isokivi

Japanilainen koulupäällikkö Akihiko Kondo on mahdollisesti ensimmäinen hologrammin kanssa naimisiin mennyt mies. Hänet vihkittiin taannoin virtuaalipoptähti Hatsune Mikun kanssa.

Hatsune Miku on alun perin laulusyntetisaattoreita varten kehitelty piirroshahmo, joka nauttii Japanissa suuresta suosiosta. Kondolle kyseessä on kuitenkin todellinen hahmo, joka elää hologrammina hänen kodissaan sijaitsevassa kapselinäytössä.

Koska hologrammia ei voitu käyttää hääseremoniassa, toimitti hänen virkaansa nukke. Muodollisessa vihkimistilaisuudessa oli paikalla 40 vierasta. Kondon äiti tai muut sukulaiset eivät AFP-uutistoimiston mukaan saapuneet paikalle.

Kondon ja Hatsune Mikun liitto ei ole Japanin valtion virallisesti hyväksymä. Hologrammin luonut Gatebox-yhtiö on kuitenkin laatinut parille epävirallisen vihkitodistuksen, jossa heidän kerrotaan solmineen ulottuvuuksien välisen liiton.