Asteekkien pyramidista löytyi salainen tunneli tuonpuoleiseen

Matkailu · Terhi Piiroinen

Meksikon Teotihuacánin kaupungissa sijaitseva Kuun pyramidi on kätkenyt sisälleen salaisuuksia vuosisatojen ajan. Asteekkivaltakunnan pääkaupungissa sijainneen pyramidin sisältä on nyt löydetty portti tuonpuoleiseen.

Meksikon laaksossa 1300-1500 luvuilla sijainneen Tenochtitlánin kaupungin raunioista näkyvimpiä ovat korkealle kohoavat pyramidit. Rakennelmia käytettiin uskonnollisiin tarkoituksiin ja ihmisten uhraamiseen. Nyt Kuun pyramidin sisältä on löydetty salainen kammio, jota on käytetty osana kuolemaan liittyvää rituaalia.

Argeologit ovat kertoneet löydöstä Meksikon Instituto Nacional de Antropologia e Historian verkkosivuilla. Pyramidin salainen tunneli ja kammio löytyivät vasta äskettäin uudenlaisen teknologian ansiosta ilman, että tutkijoiden tarvitsi rikkoa pyhiä rakennuksia. Tutkijat yrittävät seuraavaksi etsiä kammioon pääsyn mahdollistavaa keinoa, sillä siellä voi olla runsaasti muinaisia rikkauksia.

View this post on Instagram

…the Moon. #Teotihuacan

A post shared by Miguel Ávila (@miguelavilam) on

View this post on Instagram

Pirámide de la luna

A post shared by Juan Medina Guerra (@juanmedina31) on