Kuningatar Elisabet syö banaania haarukalla ja veitsellä – hovikokki paljasti syyn

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Iso-Britannian kuningattarena vuodesta 1952 ollut Elisabet II suosii tiettävästi terveellistä ruokavaliota. Nyt hänen entinen hovikokkinsa, Darren McGrady, on paljastanut kunnia-arvoisan naisen erikoisia ruokailutottumuksia.

Kuningatar Elisabet nauttii erityisesti hedelmien syömisestä. Nainen ei kuitenkaan syö banaania tavalliseen tyyliin hedelmää kädessä pitäen. Sen sijaan kuningatar syö banaanin veitsellä ja haarukalla. Syy on kokin mukaan se, että Elisabet ei halua kertomansa mukaan näyttää apinalta.

Kuningatar leikkaa banaanin päät pois, halkaisee kuoren veitsellä pituussuunnassa ja pilkkoo banaanin pieneksi. Sen jälkeen hän popsii banaanin palat haarukalla. Eating Royally -teoksen kirjoittanut Darren McGrade kertoo The Sunille, että kuningatar välttelee tärkkelystä sisältäviä ruokia ja suosii kevyitä aterioita, kuten grillattua kalaa ja kasviksia.