Maailman kallein vaaleanpunainen timantti myytiin – hinta kohosi 44 miljoonaan euroon

Lifestyle Lux · Terhi Piiroinen

Vaaleanpunainen timantti on myyty maailmanennätyshintaan. Arvokkaan jalokiven huutokauppahinnaksi arvioitiin 26-44 miljoonaa euroa. Sen lopulliseksi hinnaksi tuli kuitenkin 50,3 miljoonaa Sveitsin frangia, eli 44,2 miljoonaa euroa.

Huippukallis vaaleanpunainen timantti on 19 karaattia, ja ennätys koskee nimenomaan jalokiven yhden karaatin hintaa. Yhden karaatin hinnaksi tuli noin 2,3 miljoonaa euroa. Timantin osti yhdysvaltalainen Harry Winston -niminen yritys, BBC uutisoi.

Pinkin jalokiven nimeksi rekisteröitiin Winston Pink Legacy. Genevessä Christie’sin toimitiloissa järjestetty huutokauppa kesti ainoastaan viisi minuuttia. Kerroimme viime vuonna Pink Star -nimisen timantin hinnan kohonneen huutokaupassa 66,57 miljoonaan euroon. Timantti oli kuitenkin huomattavasti suurempi, 59,6 karaattia.