Mars-suklaapatukat loppuvat parissa viikossa – jos Brexit-sopimusta ei synny

Viihdeuutiset · Stara.fi

Britanniassa on kohuttu jo viikkokausien ajan maan EU-erosta, jonka sopimuksen laatimisessa on ollut vakavia haasteita. Tällä viikolla julkistettiin 585-sivuinen sopimusluonnos, jonka läpimeno on kuitenkin edelleen epävarmaa. Tänään arvostettu The Independent -lehti paljasti konkreettisen seuraamuksen sille, että Britannia joutuisi eroamaan ilman sopimusta.

Lehden mukaan suositut Mars-suklaapatukat tulevat loppumaan parissa viikossa, ellei sopimusta maan irtautumiseksi synny ajoissa. Ympäristö-, ravinto- ja maalaisasiain ministeri Michael Goven mukaan muun muassa Mars-patukoiden valmistamisessa tarvittavien ainesosien tuontihinnat Britanniaan voisivat nousta merkittävästi. Ruokateollisuuden asiantuntijat sen sijaan arvioivat, että ainesosien tuonti loppuisi.

Mars-patukoiden tekemiseen tarvittavia raaka-aineita on tällä hetkellä varastossa vain päiväkausien tarpeeseen riittävä määrä. Jos niin sanotun ”kovan Brexitin” myötä raaka-aineiden tuonti maahan pysähtyy Doverin satamaan, loppuu myös Mars-patukoiden valmistus maassa. Sen myötä Mars-patukat loppuisivat kahdessa viikossa.