Naiset miehiä onnettomampia – kunnes täyttävät 85 vuotta ja mies kuolee

Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Stara.fi

Brittilehti The Times on julkaissut raportin tutkimuksesta, jossa selvitettiin miesten ja naisten onnellisuutta eri iässä. Tulokset olivat yllättäviä, sillä naisten huomattiin olevan keskimäärin miehiä onnettomampia lähes koko elämänsä ajan. Toinen erikoinen yksityiskohta liittyi tilanteen muuttumiseen.

Britannian terveysviraston teettämän tutkimuksen mukaan naiset ovat miehiä onnettomampia 85 ikävuoteen saakka. Tutkimukseen haastateltujen psykologien mielestä onnellisuuden lisääntyminen tuossa iässä johtuu siitä, että silloin naisten aviomiehet yleensä kuolevat ja nainen jää leskeksi. Tutkimuksesta voidaan siis vetää johtopäätös, että iäkkäiden naisten elämänlaatu paranee aviomiehen kuoleman jälkeen. Syyksi psykiatrit arvioivat perheeseen liittyvät vastuut.

Tutkimukseen osallistui 8.000 aikuista, jotka vastasivat 12 kysymykseen elämästään ja elämänsä laadusta. Tutkimuksessa paljastui myös, että naiset ilmoittavat läpi elämänsä merkittävästi miehiä useammin vakavista ongelmista terveydessään tai mielenterveydessään. Peräti 24 prosenttia naisista kärsii jonkinlaisista mielenterveyden ongelmista 45-54-vuotiaana.