Suomalaisyhtiö käytti Trumpin harava-kömmähdyksen hyväkseen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump aiheutti pari päivää sitten kansainvälistä ihmetystä syyttämällä kalifornialaisia maan historian tuhoisimmista maastopaloista. Presidentti väitti ilmeisen perättömästi keskustelleensa Suomen presidentin kanssa metsien haravoinnista, joka estää metsäpalot. Niinistö kuitenkin totesi, ettei tuollaista keskustelua ole todellisuudessa käyty.

Suomalainen monialayritys Pöyry näki tilaisuutensa tulleen, sillä yritys on nyt julkaissut verkossa asiaan liittyvän tiedotteen. Pöyry toteaa, ettei suomalainen metsänhoito perustu haravointiin. Yhtiön Petteri Pihlajamaki toteaa, että Suomella on haravoinnin puuttumisesta huolimatta pitkä historia metsänhoidossa ja että monissa maissa on otettu mallia Suomesta. Täällä meillä ilmastonmuutosta hillitään metsänhoidolla.

Pihlajamaki muistaa mainita kansainvälisille markkinoille kohdistetussa viestissään Suomen hyvät saavutukset CO2-päästöjen vähentämisessä ja korostaa Suomen metsien merkitystä myös koko maailman ilmastonmuutoksen hillitsemisessä. Toisin kuin Trump kertoi, Suomessa on todellisuudessa yhä metsäpaloja, mutta Pöyryn mukaan niiden rajoittamisessa suuri merkitys on nopeissa reaktioissa ja sammutuskaluston nopeassa liikkuvuudessa. Metsäpalojen vähentäminen on osa suomalaista menestystarinaa, vaikka haravointi ei keinovalikoimaan kuulukaan.