Elä elämääsi täysillä – unohda nämä 5 tekosyytä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ihmiset rakastavat tulevaisuuden suunnittelemista ja unelmoimista. Moni kuitenkin unohtaa sen tosiasian, että unelmiaan voisi alkaa jo nyt toteuttamaan. Ihmisillä on paha tapa juuttua oravanpyörään ja ajatella, että minulla ei ole aikaa, olen liian väsynyt tai en halua aiheuttaa muille omilla päätöksilläni mielipahaa.

Etenkin nuoret aikuiset sortuvat siihen, että he löytävät tekosyitä olla tekemättä asioita, joita he haluaisivat tehdä. Tekosyyt ja asioiden tekemättä jättäminen nuorena voivat kuitenkin kostautua myöhemmin, kun elämässä on oikeita velvollisuuksia, joiden vuoksi moni unelma on entistäkin vaikeampi toteuttaa.

Elite Daily -sivusto listasi osuvasti tekosyyt, joihin kenenkään ei kannattaisi sortua.

1. Minulla ei ole aikaaOlet viikot töissä ja joka viikonloppuna näyttää olevan menoa. Turhaudut, koska et ehdi tekemään asioita, joista unelmoit. Muista, että voit aina sanoa ystäviesi ehdotuksille ei, ja varata itsellesi aikaa.

2. Minulla ei ole mitään sopivaa päälle pantavaaTätä tekosyytä moni käyttää ollessaan liian turhautunut ja laiska etsimään itselleen sopivaa asua eri tilanteisiin. Älä jätä menemättä juhliin siksi, että et jaksa etsiä itsellesi sopivia vaatteita.

3. En halua mennä yksinMoni jättää asioita tekemättä sillä verukkeella, että ei saa seuralaista. Ota itseäsi niskasta kiinni ja mene rohkeasti yksin tilanteisiin, jotka ovat sinulle uusia.

4. Minulla ei ole rahaaIhminen pystyy halutessaan säästämään helposti pieniä ja vähän suurempiakin summia ollessaan vain hieman tietoisempi jokapäiväisissä valinnoissaan.

5. Olen liian väsynytPuoliakaan kerroista et ole oikeasti liian väsynyt vaan liian laiska. Mikäli kaipaat oikeasti lepoa, ota omaa aikaa ja lepää. Mikäli huomaat vain laiskuuttasi tekeväsi oharit ystävillesi, nosta takapuolesi ylös sohvalta ja lähde ulos niin kuin olet sopinut.