Instagram aloittaa puhdistuksen – valeseuraajille häätö

Digi · Tim Isokivi

Valetilit ovat saamassa kyytiä kuvapalvelu Instagramista. Sosiaalinen verkosto on ilmoittanut puuttuvansa toden teolla vilpillisin keinoin hankittuihin seuraajiin, kommentteihin ja tykkäyksiin.

Instagramin mukaan kolmannen osapuolen sovelluksien avulla hankitut valeseuraajat ovat kasvava ongelma palvelussa. Niinpä yhtiö on ilmoittanut alkavansa poistaa valeprofiileja sekä tekaistuja tykkäyksiä ja kommentteja.

Valetilejä tullaan tunnistamaan ja kitkemään koneoppimisen avulla. Instagram tulee myös lähettämään varoitusviestejä käyttäjille, joiden havaitaan käyttävän kolmannen osapuolen sovelluksia valeseuraajien hankkimiseksi.

Instagram myös suosittelee, etteivät käyttäjät antaisi tykkäyssovelluksille omaa käyttäjätunnusta ja salasanaansa. Omien tunnusten luovuttaminen voi johtaa tilin hakkerointiin ja roskapostin lähettämiseen.