Seksiterapeutit: Aikuisiälle jatkunut neitsyys on normaalia

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Oikean kumppanin kanssa harrastettu seksi on olennainen osa rakkauselämää ja parisuhdetta. Seksiä ei kuitenkaan ole pakko harrastaa tiettyyn ikään mennessä, vaan on täysin luonnollista odottaa oikeaa hetkeä.

Osa haluaa menettää neitsyytensä mahdollisimman pian teini-ikäisenä. Toisinaan aikuisiälle odottaminen on viisaampaa, eikä neitsyydessä ole mitään hävettävää. Seksuaalisuuteen erikoistuneet psykologit kertovat Elite Dailylle, että aikuisikään ehtineiden neitsyiden ei kannata ottaa asiasta stressiä tai hävetä sitä, etteivät ole rakastelleet toisten ihmisten kanssa.

Neitsyys tai poikuus ei määrittele ihmisarvoa. Se ei välttämättä tee ihmisestä parempaa tai huonompaa, se on yksinkertaisesti vain yksi osa-alue elämässä. Jos neitsyenä eläminen tekee ihmisestä onnellisen, on se hänelle sallittua siinä missä sen menettäminenkin tietyn ikäisenä. Pääasia on, että ihminen tuntee olevansa sinut itsensä kanssa. Oman vartalon kunnioittaminen ei ole koskaan väärin.