Suomalainen varjoliitäjä lensi pyramideilla – silmiähivelevät maisemat

Matkailu Urheilu Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme muutama päivä sitten kuinka varjoliitäjät saivat harvinaislaatuisen tilaisuuden lähteä lentämään Egyptin maailmankuulujen pyramidien luokse. Tuolloin esittelyssä oli varjoliitäjä Victor Rodriguezin video, jossa paramoottorin voimin nautiskeltiin silmiähivelevistä maisemista.

Rodriguez ei suinkaan ollut ainoa pyramideilla lentänyt, sillä samassa tapahtumassa oli mukana myös suomalainen varjoliitäjä Antti Tuutti. Kyseessä oli varjoliiton pujottelun MM-kisat, jonka jälkeen osallistujat saivat tilaisuuden lähteä Gizaan nauttimaan pyramideista taivaalta käsin.

Varjoliitäjä Tuutti kertoi Staralle, että vastaava mahdollisuus on annettu aiemmin vain kerran. Lentäminen pyramideilla on yleensä kiellettyä, koska Kairon lentokenttä sijaitsee lähellä. Erikoisluvalla ja lennonjohdon kanssa sovittuna se on kuitenkin mahdollista.