Kohukaunotar Amanda Bynes palasi julkisuuteen – avautuu nyt päihdeongelmistaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hollywood-tähti Amanda Bynes tuli muutamia vuosia sitten uraansa tunnetummaksi päihdhuuruisista kohuotsikoista. Nyt hän avautuu Paper-lehdelle huumeiden ja lääkkeiden väärinkäytöstä. Tähden mukaan hän ei juurikaan bilettänyt tai juonut edes alkoholia ennen kuin hän oli 25.

– Aloin polttaa kannabista 16-vuotiaana. En ollut silloin riippuvainen tai väärinkäyttänyt sitä. En bilettänyt ja tehnyt itsestäni pelleä… Vielä, näyttelijä kertoo.

Myöhemmin Bynes alkoi käyttämään MDMA-bilehuumetta. Todellinen syöksykierre alkoi hänen kuultuaan, että Adderall-lääkettä väärinkäytetään laihdutustarkoituksissa. Tähti ei ollut tyytyväinen ulkonäköönsä She’s the Man ja Easy A -elokuvissa.

Adderallin lisääntynyt väärinkäyttö johti lopulta psykoosiin, ja Bynes vannoi lopettavansa näyttelemisen. Tähti kuitenkin kiistää huhut, joiden mukaan hän kärsisi skitsofreniasta tai kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä.

– Kun lopetin päihteiden käytön, muutuin yhtäkkiä jälleen normaaliksi ja tajusin mitä olin tehnyt. Tuntui kuin avaruusolio olisi hyökännyt kehooni, tähti avautuu.

Nykyään raitistunut tähti valmistuu pian Los Angelesin Fashion Institute of Design and Mercahndising -korkeakoulusta, jossa hän suorittaa taiteen tutkintoa. Hän kertoo kaipaavansa toisinaan näyttelemistä ja olevansa kiinnostunut sen pariin palaamisesta, mikäli eteen tulee kiinnostava projekti.