Sokea mies haastoi Playboyn oikeuteen – ei saanut mitään irti verkkosivuista

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maailman tunnetuimpiin miestenlehtiin lukeutuva Playboy on jokseenkin epätavallisen oikeustapauksen keskiössä. Sokea mies on nostanut kanteen lehden verkkoversiota vastaan. Kanteen nostaneen Donald Nixonin mukaan Playboy.com-sivusto rikkoo Yhdysvaltojen vammaislakia.

Verkkosivu ei nimittäin ole yhteensopiva hänen ruudunlukuohjelmansa kanssa. Nixon kertoo, ettei hän voi tasavertaisesti käyttää ja nauttia kaikista Playboy.comin osioista ja palveluista.

TMZ-sivuston mukaan mies vaatii Playboyta sekä muuttamaan verkkosivunsa näkövammaisille sopivaksi että maksamaan hänelle määrittelemättömän summan vahingonkorvauksia.

Kyseessä ei ole ensimmäinen vastaavanlainen oikeustapaus. Myös Kylie Jennerin meikkibrändiä vastaan nostettiin viime vuonna kanne, sillä yhtiön verkkosivut eivät olleet yhteensopivat sokeiden ruudunlukuohjelman kanssa.