Helsingin Sanomat lupasi tänään +18 asteen kesäkeliä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Parhaillaan Suomessa eletään monien mielestä vuoden synkintä aikaa, kun valtaosassa maata pimeät ja räntäsateiset illat eivät ole vielä saaneet lisää valoa ja talven pehmeyttä lumipeitteestä. Helsingin Sanomien painetun lehden sääennustus oli siksi mukava yllätys.

Lehti nimittäin ennusti lehdessä täksi päiväksi kello 15.00 aikaan Etelä-Suomeen 18 asteen kesäkelejä ja puolipilvistä. Ikävä kyllä kyseessä oli vain tekninen virhe, sillä todellisuudessa ennuste oli peräti 22 astetta alhaisempi, eli neljä astetta pakkasen puolella.

Virhe huomattiin painotalossa kesken painotöiden, joten se ei päätynyt kaikkiin lehtiin. Helsingin Sanomien mukaan virheelliset säätiedot ehdittiin painaa noin 70.000 lehteen. Virheellisen sääennustuksen kotiinsa saaneet voivat säästää lehden sivun, jota on tulevina vuosina hauska vilkaista syksyn pimeimpään aikaan.