NASA löysi Marsista kiiltävän esineen – tutkijat eivät tiedä mikä tämä on

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme viime viikolla kuinka NASA onnistui saamaan Marsin pinnalle taas uuden luotaimen tutkimaan kiehtovaa Punaista planeettaa ja sen pintakerroksia. Aiemmin NASA lähetti Marsiin Curiosity-luotaimen, joka onkin lähettänyt maapallolle jo paljon tietoa planeetasta.

Nyt Curiosityn lähettämä tuore kuva on kuitenkin aiheuttanut kovasti ihmetystä, sillä NASA:n julkaisemassa kuvassa nähdään kiiltävä esine. Tutkijat eivät toistaiseksi tiedä mikä Highfieldin alueella ikuistetussa valokuvassa nähdään, mutta tutkimukset sen selvittämiseksi jatkuvat edelleen.

Kiiltävää esinettä arvellaan muun muassa meteoriitiksi, mutta varmuutta asiasta ei vielä ole. Nyt NASA toivoo, että sen jatkotutkimukset luotaimen ChemCam-kameralla selvittäisivät esineen koostumuksen. Curiosity on tutkinut Marsin pintaa elokuusta 2012 lähtien. Sen on määrä selvittää onko Marsissa ollut joskus elämän edellytyksiä.