Skottilaiset katumuusikot näyttävät mallia – tähän ei joka bändi kykene!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kilttihameistaan ja säkkipilleistään tunnettu neofolk-yhtye Clanadonia on esiintynyt ympäri maailmaa kaduilla soittaen yli 20 vuoden ajan. Omaleimainen tyyli havisee historiaa ja houkuttelee kuuntelijoita seuraamaan bändin ohjelmanumeroita kappaletolkulla.

Netissä leviää viraalina Clanadonian vanha esiintymisvideo, jolla yhtyeen muusikot soittavat instrumenttejaan anatumuksella. Suurikokoiset rummut ja kauas kaikuvat säkkipillit muodostavat yhdessä yhtyeen tyypillisen soundin. Perinteinen musiikki yhdistetään taitavasti nykymaailmaan sopivaksi kokonaisuudeksi.

Skotlantilaiseen kansanmusiikkiin useimmiten yhdistetty säkkipilli on tuhansia vuosia vanha soitin, jonka soittaminen vaatii runsasta harjoittelua. Suomessa on virallisesti yksi säkkipilliorkesteri, nimeltään Helsinki Pipes and Drums.