Tonnikalan suosio on romahtanut – yksi syy säilykepurkin avaaminen

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

The Wall Street Journal on kertonut säilyketonnikalan suosion romahtaneen kolmen viime vuosikymmenen aikana 42 prosenttia pelkästään Yhdysvalloissa. Sen sijaan noutoruoka on kasvattanut suosiotaan ruokapöydissä, ja sen osuuden otaksutaan kasvavan 10 prosenttiin aterioista vuoteen 2030 mennessä.

Purkkitonnikalan suosio on ohi. Yleisin syy tonnikalan vieroksumiseen on liikakalastus, jonka vuoksi lajista on tullut uhanalainen. Toisena syynä on se, että milleniaalit eivät nykyisin enää omista tarvittavia työkaluja säilykepurkkien avaamiseen ja ne koetaan liian vaivalloisiksi.

Sen sijaan noutoruoan osuus kasvaa entisestään ruokapöydissä. Netistä tilattavat ateriat raivaavat yhä enemmän tilaa ravintomarkkinoilta. Etenkin nuorempi sukupolvi viihtyy yhä vähemmän keittiössä ja hellan ääressä kokkailemassa, The Wall Street Journal jatkaa.