Somejätti kielsi alastonkuvat – suosio romahtaa heti?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suosituimpiin sosiaalisen median palveluihin lukeutuva Tumblr teki eilen odottamattoman ilmoituksen, kun se kertoi estävänsä alastonkuvien lataamisen ja esittämisen verkkopalvelussaan.

Tumblr

Yahoon omistama sosiaalinen media on suosittu pikkutuhmien kuvien alusta, joten nyt palvelun suosion uskotaan romahtavan ja kaatavan lopulta koko verkkopalvelun.

Muutos astuu Tumblrin ilmoituksen mukaan voimaan 17. joulukuuta, eli parin viikon päästä. Silloin palvelun uudet säännöt otetaan käyttöön. Palvelun uudistetut säännöt kieltävät muun muassa naisten paljaat rinnat, joita palvelun kuvissa on tähän mennessä näkynyt tuhansissa ja taas tuhansissa kuvissa. Jatkossa vain taiteellinen, uutisluonteinen ja poliittinen alastomuus on sallittua.

Sosiaalisessa mediassa ihmetellään parhaillaan kovasti Tumblrin päätöstä luopua sisällöstä, joka erityisesti on pitänyt sen suosiota korkealla. Päätöksen uskotaan perustuvan Applen taannoiseen päätökseen poistaa Tumblr sovelluskaupastaan, kun selvisi, että se ei ollut kyennyt suodattamaan lapsiin liittyviä seksuaalissävytteisiä kuvia. Nyt palvelu poistaa kaiken alastomuuteen liittyvän materiaalin.