Verenpainetta voi alentaa kaliumilla – lisää nämä ruokavalioosi

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Kaliumin runsas syöminen voi estää kuolemaan johtaneiden verisuonitukosten syntymistä sekä valtimoiden kovettumisen ja kapenemisen. Banaanin lisäksi kaliumia on runsaasti myös muissa ruoka-aineissa, joita kannattaa lisätä ruokavalioon etenkin jos kärsii korkeasta verenpaineesta.

Asiantuntijoiden mukaan kalium auttaa lisäämään veren natriumpitoisuutta. Tämä puolestaan alentaa verenpainetta, koska natrium rentouttaa verisuonten seinämiä. Kaliumia on mahdollista saada helpoiten banaanista päivittäisannoksena, mutta Men’s Health nostaa esille nyt myös muita ruoka-aineita.

Kaliumia saa roimasti avokadoista, kurpitsasta, pinaatista, bataatista ja lohesta. Ruokavalioon voi myös lisätä aurinkokuivattuja tomaatteja, edamame-papuja, rusinat ja bataatit. Verenpainetta voi alentaa myös suosimalla runsaasti hedelmiä ruokavaliossa, Men’s Health muistuttaa.