Viimeiset viisi kiloa ovat vaikeimmat – näin pääset tavoitepainoosi

Fitness Lifestyle · Terhi Piiroinen

Reilua ylipainoa vastaan taisteleminen on oikeastaan yksinkertaisempaa kuin moni luuleekaan. Ihmisen tarvitsee ainoastaan muuttaa elämäntapojaan terveellisemmäksi siten, että kuluttaa enemmän kuin syö. Toisinaan muutaman kilon pudottaminen on huomattavasti hankalampaa.

Asiantuntijat ovat nyt vinkanneet, kuinka voi kaventaa vyötäröään viimeisen viiden kilon verran. Yleensä paino pysähtyy jossakin vaiheessa elämäntapamuutosta tiettyyn pisteeseen. Tällöin kannattaa kiinnittää huomiota jokapäiväisiin ja pieniin tapoihin, jotka voivat pitää kilot tiukassa.

Men’s Healthin mukaan kannattaa arvioida, juoko tarpeeksi vettä, paneeko liikaa salaatinkastiketta annoksiin tai suosiiko oikeanlaisia kasviksia ja hedelmiä. Kannattaa pitää ruokapäiväkirjaa, jonka avulla pystyy huomaamaan liikaa kaloreita sisältävät tuotteet.

On tutkittu, että ihminen syö enemmän terveellisiä ruokia, mikäli ne ovat hänen silmiensä tasolla jääkaapissa tai esimerkiksi hedelmäkulhossa pöydällä. Viikon ruokia voi valmistaa etukäteen, jolloin on hankalampi poiketa terveellisestä linjasta hakoteille. Unohda maustekastikkeet ja muut aterialisukkeet.

Älä juo limonadia tai muita sokerilla kyllästettyjä litkuja. Päivärytmi kannattaa ohjelmoida siten, että lämmin ateria tulee nautittua ennen iltaseitsemää. Aamupalan tulee olla monipuolinen, jotta nälkä ei vaikuta myöhemmän päivän ruokailuvalintoihin. Ruokavalioon on lisättävä kuituja ja matalahiilihydraattisia vaihtoehtoja. Unta tulee olla joka yö vähintään 7,5 tuntia. Kuntosaliharjoittelu ja HIIT-tunnit polttavat loputkit läskit kehosta.