Tutkimus: James Bond on kovan luokan alkoholisti – pelastaa maailmaa kaatokännissä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Salainen agentti 007, eli James Bond, tilaa vodkamartininsa aina ravistettuna, ei sekoitettuna. Neljän tutkijan kansainvälinen tutkimusryhmä on nyt selvittänyt, että James Bondilla on erittäin vakava alkoholiongelma. Hän juo alkoholia keskimäärin 4,5 kertaa yhden elokuvan aikana.

Medical Journal of Australia on julkaissut tutkimuksen, jossa on analysoitu James Bondin juomatottumuksia ja alkoholismin astetta kuuden vuosikymmenen aikana ilmestyneiden elokuvien perusteella. Tuloksena on, että salainen agentti on nauttinut alkoholia erilaisissa tilanteissa 109 kertaa. Tämä tarkottaisi, että mies on ollut keskimäärin 3,6 promillen humalassa jokaisessa ilmestyneessä 24 elokuvassa.

Toisinaan hän on juonut jopa yhdeksän kertaa yhden elokuvan aikana. Suuresta alkoholimäärästä huolimatta James Bond on kyennyt ajamaan ajoneuvoja, tappelemaan, harrastamaan seksiä ja operoimaan ydinkärkeä. Samankaltainen tutkimus on toteutettu ennenkin, mutta silloin James Bondin juomatottumuksia arvioitiin hänestä kirjoitettujen teosten avulla.

– Tutkimus osoittaa vahvan ja johdonmukaisen näytön siitä, että James Bondilla on krooninen alkoholinkäyttöongelma. Hänen tulisi etsiä ammattiapua ja löytää muita strategioita työperäisen stessin hallintaan, tutkimusryhmä ynnää.