Näin muotokuvamaalaus syntyy – neljä tuntia tiivistettiin yhteen minuuttiin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Venäläissyntyinen taidemaalari Pavel Sokov on erikoistunut etenkin muotokuvien maalaamiseen. 28-vuotias mies on saanut kunnian toteuttaa muotokuvia maailman nimekkäimmille henkilöille. Nyt hän esittelee työskentelytekniikkaansa time lapse -videon avulla.

Kanadan Montrealissa asuva Pavel Sokov on päättänyt toteuttaa vastavalon kanssa leikkivän muotokuvan. Mies on kuvannut neljä tuntia kestäneen taulun maalaamisprojektin siten, että katsoja pääsee näkemään prosessin etenemisen pikavauhdilla. Hahmo herää henkiin yhä enemmän jokaisella siveltimen vedolla.

Tauluun muodostuu punapaitainen aasialaisnainen, jonka taustalla loistaa kirkas valo. Naisen hiukset ovat poninhännällä ja taidokkaan sivellintyöskentelyn ansiosta valoa vasten näkyvät suortuvat herättävät hänet henkiin. Näitä videoita katsoo mielellään.