Tappajakoirat iskivät lapsiin – yksi kuoli ja toisen kasvot tuhoutuivat

Ohhoh! · Stara.fi

Maailmalta kantautuu tasaisin väliajoin tietoja niin sanottujen tappajakoirien aiheuttamista tragedioista, kun voimakkaista taistelukoirista on tullut osaamattomien ja koiriin tottumattomien ihmisten käsissä vaarallisia tappokoneita. Nyt verkossa uutisoidaan kahdesta lapsiin kohdistuneesta vakavasta iskusta.

Useissa maissa vaaralliseksi tiedettyjä koirarotuja on kielletty kokonaan tai niiden omistamiseen tarvitaan koirakortti ja jopa erikseen anottava lupa. Samaa tulisi pohtia myös Suomessa, sillä meillä esimerkiksi staffordshirenbullterrieri ja bullmastiffi ovat aiheuttaneet kuolemantapauksia.

Useissa tapauksissa kokemattomat koiranomistajat eivät kykene tunnistamaan oman koiransa vaarallisuutta. Niin kävi nyt myös Britanniassa, jossa kaksi staffordshirenbullterrieriä tappoi kahden kuukauden ikäisen vauvan.

Perheen mukaan koirat eivät olleet koskaan osoittaneet merkkejä aggressiivisuudesta, mutta naapurit kertoivat koirien olleen raivokkaita. Fizzy ja Dotty -koirat hyökkäsivät keskosena syntyneen Reuben McNultyn kimppuun kuukausi sitten, minkä jälkeen vauva taisteli hengestään sairaalassa kuukauden ajan.

Lopulta vauva kuitenkin menehtyi saamiinsa vammoihin tällä viikolla. Cambridgeshiren poliisin mukaan molemmat koirat on lopetettu. Vanhemmat odottavat nyt oikeudenkäyntiä. Vanhempia oli naapureiden mukaan varoitettu jo ennakkoon, ettei raivokkaita koiria saisi päästään vauvan lähelle.

Kuva: Sarah Fuller

Toisessa tapauksessa Yhdysvaltojen Portlandissa kolmevuotiaan Micajah-pojan kasvot tuhoutuivat, kun isovanhempien amerikanpitbullterrieri hyökkäsi pojan kimppuun tuhoisin seurauksin. Perheen Bobo-koira puri poikaa kasvoihin, jolloin sen hampaat upposivat syvälle ja aiheuttivat vakavat vammat. Pojan posket repesivät ja kasvojen hermot sekä muun muassa ikenet vaurioituivat ja etuhampaat lähtivät irti.

Myös tämän perheen oman kertoman mukaan yhdeksänvuotias lemmikkikoira ei ollut osoittanut merkkejä aggressiivisuudesta ennen tuhoisaa iskua. Pojan kasvot eivät palaudu enää koskaan ennalleen useista korjausleikkauksista huolimatta, mutta hän säilyi koiran iskusta hengissä. Tuleviin leikkauksiin kerätään nyt varoja joukkorahoituksella.