Pikkujoulujen yleisimmät mokailut listattu – näin moni suutelee työkaveriaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Firman pikkujoulut ovat käsite. Työpaikan pikkujoulut voivat olla työyhteisön ainoa hetki, jolloin kollegat vaihtavat vapaalle porukalla. Juhlinnan ideana on lisätä työyhteisön yhteenkuuluvuuden tunnetta vapaan viestinnän avulla.

Todellisuudessa pikkujoulut saattavat yhä edelleen olla firman yhteinen ryyppyjuhla, jonka tapahtumia muistellaan korvat punaisena vielä seuraavanakin vuonna. Onneksi suomalaisten juhlatottumukset ovat muuttuneet viime vuosina sivistyneempään suuntaan, mutta silti moni potee morkkista pikkujoulukautena.

Sell My Mobile -niminen yritys on toteuttanut kyselyn, jonka mukaan pikkujoulukauden yleisin moka on oman älypuhelimen rikkominen. Peräti 24 prosenttia ihmisistä rikkoo puhelimensa kostean illan aikana. Seuraavaksi eniten ihmisille tapahtuu erilaisia humalatilasta johtuvia onnettomuuksia, kun 22 prosenttia myöntää saaneensa ruhjeita juhlissa.

Kaksikymmentä prosenttia tunnustaa hävittäneensä lompakkonsa ja lähes yhtä moni häpeää sosiaaliseen mediaan päätyneitä valokuvia ja päivityksiä. Sen sijaan 16 prosenttia myöntää suudelleensa työkaverin kanssa pikkujouluissa, mikä lieneekin eniten morkkista aiheuttavista mokista.

Kymmenen prosenttia puolestaan hävittää puhelimensa, 11 prosenttia laukoo sopimattomia juttuja ja yhdeksän prosenttia myöntää oksentaneensa jonkun päälle – myös omat rinnukset lasketaan. Shokeeraavaa on se, että kolme prosenttia myöntää irtisanoneensa itsensä firman pikkujouluissa. Kyselyyn vastasi 3.000 ihmistä, Femail First raportoi.