Fortnite käytti flossausta ilman lupaa? Backbag Kid haastoi peliyhtiön oikeuteen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Vuonna 2017 Saturday Night Live -ohjelmassa reppu selässään esiintynyt Russell Horning aloitti flossaus-ilmiön puolivahingossa. Pojan tanssiliikkeestä tuli suosittu ympäri maailmaa, ja yksi sitä käyttäneistä on Fortnite-pelin kehittänyt Epic Games.

Fortnite-pelissä juhlitaan voittoa erilaisilla tanssiliikkeillä, joista yksi on Russell Horningin tunnetuksi tekemä flossaus. Huippusuositun pelin tekijät eivät ole kuitenkaan pyytäneet Horningilta lupaa tanssiliikkeen käyttämiseen pelissään. Horning on myös anomassa parhaillaan tekijänoikeuksia flossaukselle.

Newsweekin mukaan 16-vuotias teinipoika on palkannut Pierce Bainbridge Beck Price & Hecht -lakifirman avukseen. Sama asianajotoimisto hoitaa myös Bel Airin prinssi -televisiosarjasta tutun Alfonso Ribeiron tunnetun tanssiliikkeen käyttämistä Fortnite pelissä ilman lupaa. Youtubesta löytyy nykyisin useita tanssivideoita, joissa lapset esittävät floss-tanssitaitojaan. Jopa aikuiset ovat innostuneet kokeilemaan liikesarjaa, jossa jalat pysyvät paikoillaan, mutta kädet vatkaavat nyrkissä vartalon puolelta toiselle.