Donald Trumpin somevastaava muisteli kauhuissaan ensimmäistä twiittiä: ”Voi ei!”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump tunnetaan henkilönä, jolla on älypuhelimellaan yksi ainoa sovellus. Se on Twitter. Hänen sosiaalisen median tilinsä olivat alun perin ainoastaan somevastaavien käytössä.

Trump Organization -yhtiön sosiaalisen median vastaava Justin McConney loi Donald Trumpin Twitter-tilin vuonna 2009. Tilin käyttöoikeudet olivat ainoastaan Trumpin viestinnän työntekijöillä, kunnes eräänä päivänä kaikki muuttui. McConney muistelee Donald Trumpin ensimmäistä omatekemäänsä twiittiä Politico-julkaisussa. Kaikki tapahtui 5. helmikuuta vuonna 2013.

– Ajattelin vain: ”Voi ei!”. Kun tajusin Donald Trumpin twiitanneen itse, koin samanlaisen hetken kuin Dr. Grant tajuaa Jurassic Park -elokuvassa velociraptoreiden kykenevän avaamaan ovia, McConney kertoo Politicolle mainiota metaforaa apuna käyttäen.

Sittemmin Donald Trumpia on kannustettu kommentoimaan aktiivisesti kaikkea Twitter-tilillään. Nykyisin Yhdysvaltain presidentin twiitit aiheuttavat kohuja lähes joka viikko. Hän on twiitannu noin 6.000 kertaa presidentin virkaan astumisen jälkeen.