IS: Aku Louhimies teki poliisille tutkintapyynnön Yleisradion päätoimittajasta ja toimittajasta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen elokuvaohjaaja Aku Louhimies joutui taannoin kohun keskiöön, kun hän menetti merkittävän työtehtävän brittiläisen BBC-yhtiön televisiosarjassa. Potkujen taustalla olivat mahdollisesti Yleisradion toimittajan yhteydenotot BBC-yhtiöön.

Ilta-Sanomat kertoo Louhimiehen jättäneen asiassa tutkintapyynnön Helsingin poliisille. Hän haluaa viranomaisten selvittävän ovatko Yleisradio sekä sen päätoimittaja Jouko Jokinen ja toimittaja Sara Rigatelli syyllistyneet törkeään kunnianloukkaukseen. Lisäksi pyydetään selvittämään onko Jokinen syyllistynyt päätoimittajarikkomukseen.

Viesteissään BBC:lle toimittaja Sara Rigatelli kertoi Louhimiehen ohjaustyyliin Suomessa kohdistuneesta kritiikistä. Toimittaja viittasi Yleisradion artikkeliin, jonka virheellistä isältöä Louhimies oli yrittänyt saada oikaistua, mutta Yleisradio ei siihen suostunut.

Lehden saamien tietojen mukaan Louhimies on osoittamassa perättömiksi Yleisradion väitteet artikkelin taustoista. Yleisradio väittää olleensa Louhimiestä käsittelevää artikkelia tehtäessä yhteydessä useisiin ihmisiin, jotka kuitenkin kiistävät yhteydenotot.