Muumi-jääluola aukeaa 30 metrin syvyyteen Leppävirralla

Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Leppävirran Vesileppiksen Muumi-jääveistosnäyttely avaa ovensa tapaninpäivänä 26. joulukuuta. Näyttelyn teemana toimii Tove Janssonin rakastettu Taikatalvi-kertomus. Tarinasta on poimittu kuusitoista kohtausta, jotka on elävöitetty Muumi-aiheisin jääveistoksin ja audiovisuaalisin tehostein.

Jää- ja lumirakentamisesta vastasi Jäälinna-yhdistys tähtinään jäänveiston maailmanmestari Lkhavgadori ”George” Dorjsuren ja Suomen-mestari Anssi Kuosa. Elämysrakentamisen suunnitteli teemapuistoihin erikoistunut Fantasia Works.

Kuva: Sport & Spa Hotel Vesileppis, Markus Laakso
Kuva: Sport & Spa Hotel Vesileppis, Markus Laakso

– Muumit ovat suunnittelullisesti mielenkiintoinen aihe, koska se vetoaa kaikenikäisiin. Jääpuistoon oli siis saatava elämyksellistä näkemistä ja kokemista niin lapsille kuin aikuisillekin. Onnistuimme mielestämme hyvin, Fantasia Worksin toimitusjohtaja Jari Partanen kertoo.

Näyttely sisältää veistosten ohella aktiviteettialueen, jossa kävijät pääsevät laskemaan liukumäkivuoren jääliu’uista sekä napakelkasta ja pienistä jääkaruselleista. Muumi-hahmot on tehty ihmisen kokoisiksi tai kookkaammiksi. Korkein teos, Muumitalo, kohoaa yli viiden metrin korkeuteen.

Näyttely sijaitsee 30 metriä maanpinnan ja hotellin alapuolella hiihtoareenalla. Kiveen louhitun luolan sääolosuhteet ja lämpötila pysyvät muuttumattomana läpi vuoden, mikä tarjoaa optimaaliset olosuhteet jäänveistolle ja teosten kestävyydelle. Veistämiseen on käytetty kirkasta teräsjäätä, joka on nostettu Kerimäen Puruvedeltä ja Kittilän Lainionjoesta.