Hengenvaarallisesti lihava -ohjelma saa jatkoa – seitsemäs tuotantokausi esittelee 20 uutta potilasta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Hengenvaarallisesti lihava -televisio-ohjelma seuraa sairaalloisen ylipainoisten ihmisten elämää. Vuodesta 2012 esitetty realitysarja osoittaa, että usein liikalihavuuden syynä ovat mielenterveysongelmat ja niistä johtuva ylensyönti. Potilaita riittää seitsemännelle tuotantokaudelle saakka.

TLC-kanavalla esitetyssä sarjassa pureudutaan lihavuuden syihin ja ihmisiä yritetään auttaa elämäntapamuutoksen ja lihavuusleikkauksen avulla. Pian alkava seitsemäs tuotantokausi tuo esille 20 uuden ihmisen tarinan. Heitä kaikkia yhdistää hengenvaarallinen ylipaino, joka johtuu vakavista mielenterveysongelmista ja vääränlaisista elintavoista.

Ohjelman kuudella aiemmalla tuotantokaudella esiintyneistä ylipainoisista neljä on menehtynyt myöhemmin. Jaksoja on esitetty yhteensä 70. Seitsemäs tuotantokausi käynnistyy tammikuussa Yhdysvalloissa. Suomessa seurataan parhaillaan ohjemassa olleiden potilaiden nykyistä elämää lihavuusleikkausten jälkeen Hengenvaarallisesti lihava: Mitä heille kuuluu? -sarjassa.