Miksi odottaisit uutta vuotta? Tee itsestäsi parempi jo nyt – tässä kolme ohjetta miten

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Kerroimme äsken tutkimuksesta, jonka mukaan ihmiset sitoutuvat uudenvuodenlupauksiin muita muutoksia paremmin. Uusi vuosi tarkoittaa monille jossain määrin uudenlaisten elintapojen omaksumista tai kokonaan uutta aikakautta elämässä. Hyvinvointiasiantuntija Sidra Jafri kannustaa ihmisiä aloittamaan muutoksen jo nyt.

Ihminen ei muutu yhdessä yössä. Ihmisen ei kannata asettaa itselleen aikajanaa tai liian suuria paineita uusien asioiden omaksumiseen. Tärkeintä on elää hetkessä ja nyt. Sidra Jafri muistuttaa Femail Firstissä, että elämä on oikeastaan aika yksinkertaista ja itsensä muuttaminen paremmaksi versioksi alkaa rauhallisesti asiaa prosessoimalla.

1. Tehtävälistan sijaan kannattaa laatia olemislista. Älä kirjaa itsellesi tehtäviä toisensa perään, sillä tärkeintä on oma olo. Minkälainen päätät olla? Aloita aamut pohtien, haluatko olla rauhallisempi, aktiivisempi, luovempi tai iloisempi. Valitse itsellesi ominaisuuksia, jotka voivat kuljettaa sinua kohti tarvittavien tehtävien tekemistä.

2. Päivä kannattaa visualisoida etukäteen. Ajattele, mitä kaikkea päivä tuo tullessaan ja pohdi hetkiin liittyvät asiat ennalta. Jos haluaisit kuntoilla työpäivän jälkeen, luo siitä visuaalinen mielikuva etukäteen.

3. Päivän päätteeksi on antoisaa ajatella tapaamiaan ihmisiä ja tilanteita. Päätä päivä kiitollisuuteen ja tarpeen vaatiessa anteeksi antamiseen. Näillä keinoilla päästät irti sen päivän kokemuksista keskittyen jälleen seuraavana aamuna uuteen päivään. Tärkeintä ei ole saavuttaa tiettyjä tavoitteita erilaisten lupausten avulla. Tärkeintä on luoda rauhallisten ajattelumallien myötä uusi ja onnellisempi minä – vaikka jo tänään.