Mikä söpöliini! Jääkarhun poikanen vain syö ja nukkuu

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Uhanalainen jääkarhu on suurin maalla elävä lihansyöjä. Arktisella alueella eläviä karhuja näkee myös eläintarhoissa, jotka tekevät hartiavoimin töitä lajin säilymiseksi. Berliinin eläintarhaan on nyt syntynyt jääkarhun poikanen.

Jääkarhut ovat riippuvaisia jäästä ja kylmyydestä, joten ilmastonmuutos on lajin suurimpana uhkana tulevaisuudessa. Onneksi ainakin Berliinin eläintarhassa on päästy todistamaan onnellista perhetapahtumaa, kun jäärhuemo on synnyttänyt uuden lajin edustajan maailmaan.

Associated Press on julkaissut Youtubeen videon, jolla esiintyy 27 päivän ikäinen jääkarhupienokainen. Tässä vaiheessa elämää pennun tärkeimmät tehtävät ovat syöminen ja nukkuminen. Joskus siitäkin kasvaa useita satoja kiloja painava petoeläin.