100% alkoholivero käyttöön Qatarissa – syntivero nosti hinnat pilviin

Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Monissa muslimivoittoisissa maissa esimerkiksi Lähi-Idässä alkoholi on jyrkästi kielletty, ja muissakin sitä saa yleensä vain harvoista ja valituista myyntipisteistä. Nyt Qatar on ottanut käyttöön uuden syntiveron, joka on käytännössä 100 prosentin alkoholivero.

Vuodenvaihteessa käyttöön otettu vero mahdollistaa alkoholin myymisen, mutta uskonnon lisäksi hinta pitänee kulutuksen kurissa. Nyt muutoksen jälkeen esimerkiksi pullo giniä maksaa noin 90 euroa ja 24 oluttölkin pakkaus 95 euroa. Viinipullon hinta on hieman siedettävämpi, sillä esimerkiksi eteläafrikkalaista Shirazia maksaa noin 23 euroa.

Alkoholituotteita oli aiemminkin saatavana Qatarissa ainoastaan yhdessä virallisessa myymäläketjussa, jossa syntiveron myötä hinnat kaksinkertaistuivat yhdessä yössä. Qatar Distribution Companyn lisäksi alkoholia saa myydä luvan saaneissa hotelleissa ja ravintoloissa.